Wysłany: 2009-08-09, 15:15 Mój pierwszy AMERICAN CAR CORVETTE C3 '79 rok
Jako Moderator tego forum zacznę temat.
Jest to mój pierwszy american car.
CHEVROLET CORVETTE C3 z 1979r. (prawie końcówka produkcji tego pięknego modelu)
Wyprodukowany w USA w St. Louis w roku 1979 jako Corvette Sport Coupe w ilości 53 807 sztuk.
Mój model ma elektryczne szyby, klimatyzacje, skórzane fotele.
Pochodzi z Texasu i jak to na ten stan przystało gałką do zmiany biegów jest bębenek od rewolweru :)
Silnik to L48 5,7 litra 195 koni (jednak mój został troszkę podrasowany (dolot firmy Edelbrock gaźnik Magneti Marelli i cewka ACCEL) co dało w sumie 180KW w przeliczeniu 241KM.
5,7L w połączeniu z bocznymi wylotami powietrza i rurami wydechowymi poprowadzonymi wzdłuż drzwi daje niesamowite efekty akustyczne.
Pozostało jeszcze trochę pracy przy tym autku ale myślę, że na jesień będę mógł wyjechać nim na ulice.
a teraz zdjęcia tego przepięknego auta w kolorze czerwonym:
Cześć Arek.
Tu są zdjęcia mojej C3 rocznik 82. To już ostatni rok produkcji C3. Należała już do tzw. Digital Corvette, ze względu na elektroniczne sterowanie wtryskiem crossfire injection.
Wszystko działa, wymaga jedynie nowych uszczelek gumowych nadwozia.
Przepraszam za nie najlepszą jakość zdjęć.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum