Wysłany: 2009-08-09, 22:05 Sposób na zniszczone dłonie i paznokcie
Na bardzo wysuszone dłonie i zniszczone paznokcie polecam zabieg parafinowy który bardzo dobrze nawilża zniszczoną skórę dłoni i zregeneruje paznokcie. Jeżeli mamy problem ze słaba i cienką płytką paznokcie polecam odżywkę z keratyną( keratyna regenreruje i wzmacnia paznokcie), odżywka z wapniem rewelacyjnie poradzi sobie z łamliwymi i kruchymi paznokciami, natomiast jeżeli nasze pazurki ulegaja zbruzdowieniu polecam piling polerką 4- fazową+ nałożenie odżywki z jedwabiem.
Znasz więcej dobrych rad podziel się z nami... :D
Gość
Wysłany: 2009-08-11, 19:05
Dotarłam w końcu do tego wątku :)
gdzie się kupuje tą keratynę? To jest ta sama co się kupuje w sklepie fryzjerskim do włosów?
nie nie kochana to chodzi o odzywkę z keratyną, taka odżywke możesz kupić w hurtowniach kosmetycznych lub zamówić nawet przez internet na aukcjach koszt to ok 12-15 zł
Wysłany: 2009-08-23, 20:53
szczerze mówiąc też się smarowałam odżywką do włosów bo myślałam że o to chodzi a później wcierałam jedwab do włosów w paznokcie!! Albo są twardsze albo to moja sugestia....
na dłonie to szczególnie po zimie bardzo fajny jest zabieg parafina ja taki sobie zrobiłam w salonie futuro w wawie rece po tym zabiegu wyglądały super a do tego bardzo delikatne i nawilżone.
Wysłany: 2010-10-06, 13:51
parafine kuplam na allegro i rozpusciłam garnku i polozylam na łapki, ale sie poparzyłam iwole iśc do kosmetyczki , zanim cos znów przeskrobie :))))))))))
Wysłany: 2011-07-06, 08:27
Najzwyklejszy propolis z apteki i dłonie będą jak u bobaska :), krem jest tłusty i żółty, dlatego lepiej po nałożeniu kremu na ręce ubrać bawełniane rękawiczki i tak pójść spać. |Propolis to krem bez recepty, za około 10 zł
Wysłany: 2011-09-03, 23:02
kiedys był taki film, chyba o jakiejś włoskiej mafii, komedia, . gościu wszystkie rany i problemy na dłoniach i skórze przemywał płynem do mycia szyb :) mrw111, o taki płyn chodzi?? :)))
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum